italienska för nybörjare

som emma sa: fasiken vad det händer grejer nu, (och jag är inte helt säker på att jag gillar det).

helgen var bra iaf, alldeles utomordentligt att bli bjuden på gott käk också =) är ju inte så ofta man går på restaurang tyvärr...

hur som helst så fick jag brev från uddevalla idag att jag kommit in på skrädderi : dam där. Vet inte om jag blev direkt glad, eftersom jag nu tvingas ta ett beslut och ganska omgående också. Senast fredag vill de har svar vilket innebär att jag måste bestämma mig inom två dygn typ. Usch jag vet då en som inte kommer kunna sova inatt.
Hade skrädderiutb legat i borås hade det vart SÅ mkt bättre. Uddevalla kändes typ som sandviken och det säger väl en del.

vet inte ens om jag är "mogen" nog att ta beslutet om hur jag ska utbilda mig än heller, känns som att jag inte vill riskera att hamna fel... dessutom är det min tanke på italien också, eller spanien eller vad fasen som helst. Det vore så kul att lära sig ett nytt språk igen. Och göra nånting på egen hand.... frivilliga är således välkomna att lära mig grundläggande italienska :p

ja inte kommer jag nån vart ikväll iaf, så får nog återkomma om saken.
hejsvejs

???

hur knäppt känns inte det här


sen när är XS = 0 ??
jag fattar inte men tröjan är ju skön så...

haben sie pytt in der pann?

blev cykeln till jobbet idag, var ganska kallt men kändes bra att få lite frisk luft och motion =) plus att det är gött att ha en cykel i stan på lunchen. så man kan cykla till max... alltså helt ärligt, det enda mcdonalds är bra på är glass. max är så oändligt mkt godare på ALLT ANNAT! helt klart värt att ta en extra líten sväng.

för nån timme sen ringde mormor och rapporterade det senaste i bebis-kategorin. hon berättade också att hon varit i falun och handlat på en affär som hette, ja vad hette det nu igen.... gina trikkot ;)

nu är det fotboll som gäller


it´s a sin

Jag har verkligen ingen karaktär alls. finns det kakor så äter jag. finns det inte kakor ser jag till att det gör det, och så äter jag dom. det här är jag:


nu ska jag kolla på blue water high och laga mat till elin som kommer hem från jobbet :p

det var en moa i magen

ett antal dar har passerat sen sist jag skrev och det har varit ganska händelserika dagar ( så det här inlägget blir nog några rader...). En av sakerna som är värda att nämnas är att en fjärde generation påbörjades i går morse i släkten. Min kusin Frida med sambo Johnny som fick en liten Moa. Verkligen HUR SÖT SOM HELST! =D Känns väldigt häftigt med tanke på att den senaste babyn i närmaste släkten på den sidan var jag själv :p Hur som helst, välkommen måste väl sägas till en ytterst skrynklig liten bebis =) 

I onsdags påbörjades en 22timmars kryssning med birka paradise för att fira mamma och pappas silverbröllop ( jag VEEET det är sjukt länge att ha varit gifta i 25 år). Visst kan det va påfrestande att bo så tätt ihop alla fyra men herregud det här var bara ett dygn och vi har ju bott så i en vecka i egypten så... det gick faktiskt ganska bra. Själv startade jag trippen i Kista med tunnelbanan, alltså sthlm är verkligen SÅ förvirrande. Jag tappar omgående den lilla orienteringsförmåga jag har så fort jag kliver ner under ¨gatunivå. Tog ett bra tag och ett antal trappor upp och ned (alltså samma trappor eftersom jag typ gick vilse) och inombords  svor jag över att min väska var så tung, innan jag till slut hittade på elin vid slussen. Resten av resan var bra och jag fick härmed smaka min första ben & jerry´s glass, den får gott betyg =) och så får även maten i övrigt förutom frukosten som verkligen inte var något att jubla över. helt ok men inte mer. jag är väl för bortskämd ;p under kvällen hann elin och jag bli spelberoende, eftersom vi vann typ 50 spänn som vi snabbt som ögat brände i baren. extra kul var att vi bara gick plus eftersom tian vi satsat hade jag hittat i korridoren =)
Med liten förvåning måste jag medge att bäst stämning var det i dansbandslokalen, så där uppehöll vi oss hela kvällen i princip. Blev en svängom bugg tsm med pappa (avfärdade de andra aspiranter som befann sig i närheten eftersom alla var 50+. Minst.) Titeln Kvällens Legend måste nog delas av två hedervärda nominerade. Först och främst permobildansaren i diskoteket, och framförallt lillkillen i fotbollströja som ägde dansbandsgolvet! Inga hämningar där inte !

Sämsta med resan var nog att jag inte kände att jag ville investera i spa-upplevelser (när jag redan gör det på hemmaplan), då mamma och elin var i upplösningstillstånde efter att ha kommit tillbaka efter någon timme. Måste helt klart testa nästa gång. Synd också att när jag äntligen bestämt mig för vilken parfym jag ville ha så var den såklart slut. Fick nöja mig med ett läppglans istället...

Måste väl skriva några rader om midsommaren också (bilder kommer troligtvis senare...): Traditionsenligt firades den ute i malmjärn ( nu med inglasad altan WOHOO!), med dans runt midsommarstången vid gammelgården och sedan fika, middag och efterrätt tsm med Elin, m&p, Maggan, Janne, Roger & Elsie. Var faktiskt väldigt lyckat i år =) förstås inte samma utan emma men man kan inte få allt ;) Ett plus till Maggan för rolig tipspromenad som inte var tipspromenad men inte mindre skoj för det. Jag fattade inte ett jota i början :p
tex:
28 B i AB
Vad ska det betyda liksom??? Tur man har sån enastående hjärnkapacitet (HA HA)...

Slutligen kan jag bara sitta här och fundera vilket lag jag nu ska heja på i fotbollsEM, både portugal och holland är ju utslagna nu...

nä nu får det fanimej räcka!
ajöken


borås - jönköping - sthlm

igår startade jag min lilla resa kl 04.35 och den gick mot borås, var framme typ 12... strosade runt i stan och försökte få en uppfattning om stan, och blev även en del shoppat (sällan). vid 2 var jag på intervju/information för KY Teko i borås, och fråga mig inte vad det är för det vet jag inte riktigt själv haha. vet väl lite mer nu än i förrgår iaf. Det verkade iaf som det gick ganska bra och jag tror att om det är något som skulle tala emot mig så är  det min relativt låga ålder. Medelåldern är typ 25 och de vill ha folk med arbetslivserfarenhet, eftersom det är meningen att man ska kunna gå direkt ut i arbetslivet efter avslutad utbildning. Hur som helst så gillade jag borås och hade en ganska trevlig eftermiddag, och sedanbar det av med buss mot jönköping där jag blev hämtad av Barbro, en typ släkting eller vad man ska kalla det :p Var väldigt trevligt iallafall, det var länge sen vi sågs så. Idag gick vi runt och hon guidade mig lite grann. Mysig stad även det och snacka om att sverige är vackert på sommaren! Vid tiotiden var vi och hämtade ut min tågbiljett, och järnvägsstationen  fullständigt översvämmades av tonårskillar som satt´/låg på golvet och typ sov. Först fattade vi inte vad det var frågan om men insåg efter att ha sett både en och två och tre hårddiskar att det ju varit dream hack i helgen. Jag säger bara HERREGUD vilken syn haha. Piggare/fräschare har man sett i sitt liv. Vid femtiden var det dags för mig att åka mot sthlm och nu sitter jag här i elins lägenhet och ska snart lägga mig. Imorgon bär det av mot åland med birka paradise =)

so long!

sladdhelvete

ALLTSÅ  HUR MÅNGA LADDARE KAN EN MÄNNISKA BEHÖVA??? jag får seriöst ett anfall på alla sladdar och adaptrar som ligger och skräpar på golvet! hur svårt kan det vara att göra en universalgrej som man liksom kunde koppla till allt? någon som känner sig som ett tekniskt underbarn kan väl ta sig an uppgiften... (jag nämnre inga namn här men somliga har ju tagit studenten nu och behöver fortsätta stimulera hjärnan... ;p )

städat hela tre rum idag, och då menar jag både dammsugning och moppning och eftermoppning. och så har jag vädrat och bytt sängkläder. dessvärre får jag ju inte njuta av det eftersom det ser ut att bli övernattning i sommarstugan. det är ju fotboll på teve och typ hela släkten är i malmjärn och det händer ju inte alltför ofta. hade väl vart skoj att hitta på nåt civilis-(/c?)erat också men jag menar ta en titt ut genom fönstret, det är pissväder extended.

så nu är det dags iaf att ladda för match om en dryg timme =) heja sverige!
gårdagens match mellan holland och frankrike var för övrigt kanske världens bästa match och fortsätter holland så här så kan vi lika gärna ge upp :p de kommer vinna hela skiten =)

ciao!


fooutbåll

idag har jag jobbat, fixat färdigt emmas klänning (hurra!) och planterat en tomat :p

nu blir det fotboll och fixning av mammas naglar...

upp till kamp :p

om det va nåt emma och jag kom fram till under gårdagens sammanträde så är det att upp till kamp är nya mottot :p känner inte för att gå in på detaljer... hur som helst så var det fullt med 40+ på tant grön så vi styrde stegen mot söder och hamnade i baren på interpool, tittade mer eller mindre på matchen och avhandlade ett antal ämnen :p
mysig kväll var det iaf och gott med glass senare. kvällen toppades av att man fick skjuts hem =)

idag var det ju så himla fint väder igen så jag slog på stora trumman och tog cykeln till jobbet. jätteskönt! när jag skulle hemåt var det inte lika skönt längre eftersom det hade börjar blåsa som fan och som om det inte räckte med uppförsbacke hela vägen så hade ju vinden naturligtvis vänt sen jag cyklade in och nu hade jag JORDENS motstorm. satan i gatan va det tog emot.

nu måste jag återgå till att hänga upp alla de kläder som ligger spridda över hela mitt golv :s
ciao


centrumhets och störd kyrkogårdsfrid

torsdag fredag var jag i stugan, och det var ungefär HUR UNDERBART som helst! igår hade vi tom 34 grader i skuggan!!!! nästan för varmt, eller ja inte fan kunde man va i solen iallafall. Desto mer tid tillbringades i vattnet, alltså gud vad jag älskar sjön! vattnet var inte ens kallt, och det blev många bad =)

på vägen ut dit skulle vi stanna och vattna på farmors grav i torsåker. jag och syrran åtog oss den uppgiften medan pappa satt i bilen och mumsade schweizernöt (mm väldigt vuxet jag vet) . hur som helst, elin och jag traskade iväg ner på kyrkogården och upptäcker att det är typ vattenspridare på överallt och då snackar jag inte om såna här lugna små beskedliga amå saker man har i trädgården utan såna här som slungar vatten helt hysteriskt runt runt. Vi tänkte väl att vi skulle väl kunna lyckas undkomma dessa kaskader av vatten men ack så fel vi hade. vi fcik springa från gravsten till gravsten (borde jag egentlígen offentliggöra det här???) och ta skydd där det gick. vi lyckades iaf förhållandevis torrskodda ta oss fram till farmor å farfars grav med en fylld vattenkanna, men tittade något misstänksamt på  vattenspridaren i gången framför oss. Då plötsligt blir vi totalt duschade av en annan vattenspridare som kommer bakifrån :p ni kan ju tänka er tjuten haha vi sprang för livet åt alla håll och hoppade och kutade för att undvika ännu mer ofrivilliga duschar. Gick inte helt enligt planerna... såhär i efterhand tänker jag stilla att det nog aldrig har härjats sådär på torsåkers kyrkogård på länge men vad vet jag egentligen :p

igårkväll bar det av till civilisationen igen för jag skulle på vår s.k. klassreunion från gymnasiet. vilken uppslutning haha vi var 5 st där :p (kan noteras att det ändå är 50% av klassen haha) på väg dit skulle jag tanka själv för första gången och ni kan ju kanske tänka er hur felplacerad jag kände mig när jag körde in på tanka i vita jeans och såg allmännt förvirrad ut... tror iaf jag lyckades med att inte göra bort mig... tur var väl att det var sommarkväll och inte så många där hehe

ikväll ska stegen styras in mot boulongern för en liten promenad med emmapemma. ska väl så småningom försöka ta plats på tant grön också. hoppas på en mysig och inte alltför kall kväll =)
peace


elin & anna illusterar hur de tror myggor ser ut
myggor i malmjärn :p


nyfriserad

kom just hem från frissan =) känns jätteskönt att ha blivit av med en liten bit nu inför sommaren. min frisör påpekade att det är viktigt att klippa sig rätt ofta för annars hamnar frisyren nånstans nere runt halsen och nacken, och frisyr ska ju sitta runt ansiktet, eller hur? fick även ögonbrynen ifyllda så nu känns det bra :)

var också tillbaka till face & bodycenter för att skaffa lite produkter, jag säger bara, det är tur skatteåterbäringen kom idag! Nu ska vi se om det går att få ordning på min hud. va ju skönt att höra att det inte va acne iaf, men samtidigt så är det ju nåt annat skit då... jaja, ska till hudmottagningen på sjukhuset nästa vecka så får vi se va dom säger.

Nu är jag ledig två dagar så nu bär det iväg ut till malmjärn :D
chipp å hej!

tisdags förmiddag

nu ska jag iväg på ansiktsbehandling =) känns lyxigt!

mitt paradis på jorden

den här helgen har tillbringats i sommarstugan vid malmjärn. det är inte klokt vad man kan bli lycklig bara av att göra ingenting, när man är på bästa platsen som finns. sommarvarmt, egen strand och rent och fint badvatten, kan man ha det bättre? jag skulle inte ge upp det för allt i världen...

emma, jag vet att du har det tungt just nu, jag tänker på dig. Det här kommer låta jättepretto men livet ger och livet tar, och tiden läker alla sår (eller gör den det?) hoppas saker och ting kan kännas lugnare nu även fast det gör ont. 
På vägen hem från balen fick jag frågan hur våra familjer kände varandra, och då tänkte jag på att det egentligen är en tillfällighet att vi känner varandra. Jag är väldigt glad att våra mammor hittade varandra, och jag hoppas de band som finns mellan oss kommer hålla så länge vi lever. Det är något väldigt speciellt med att ha kännt varandra sedan barnsben.

n'är jag ändå skriver ett så seriöst inlägg vill jag ifrågasätta vad det är för värld vi lever i. sitter och kollar på agenda som handlar om nätpedofiler. hur sjuka kan människor bli? hur ska man kunna veta vem man kan lita på när det finns så mcket konstiga typer? visst har internet gett oss oändliga möjligheter på alla sätt och vis, men man börjar ju fundera på hur många baksidor som finns... och hur mkt ansvar har vi själva?

hoppas de som läser det här tar sitt ansvar och skriver på veckorevyns namninsamling
www.veckorevyn.com/skrivpa

hoppas ni kan sova gott i värmen inatt
kram


RSS 2.0